west
Cases

Werken bij Northpool

Aantrekken en onboarden van toptalent

Northpool, een toonaangevend bedrijf in energy trading, benaderde Beeldr voor hulp bij het aantrekken van nieuw talent. De handel in energie is écht mensenwerk en kundig personeel is van onschatbare waarde. Daarom is de nieuwe Northpool website volledig gericht op het aantrekken van de juiste mensen.

Werken bij Northpool
Werken bij Northpool
Be part of our world

Alles begint met het begrijpen van de behoeften van Northpool en de potentiële kandidaten. De werkzaamheden op het gebied van energy trading bestaan uit complexe analyses en het maken van de juiste keuzes op de juiste momenten. Om geschikte kandidaten te bereiken en deze op de juiste manier aan te spreken, zijn kenmerkende karaktereigenschappen benadrukt door Northpool-medewerkers zelf aan het woord te laten.

Persoonlijke verhalen in video

We hebben de website opnieuw ontworpen, waarbij de focus lag op het delen van authentieke verhalen. Deze verhalen, verteld via pakkende video-interviews, geven potentiële kandidaten een kijkje in de bedrijfscultuur en de uitdagende werkzaamheden en projecten waar deel van uitgemaakt kan worden.

Werken bij Northpool
Werken bij Northpool
Werken bij Northpool
Werken bij Northpool
Social media campagnes en opvallende advertenties

Na lancering van de website hebben we de digitale aanwezigheid uitgebreid met gerichte social media campagnes en opvallende advertenties in vakbladen. Hiermee worden potentiële kandidaten naar de website geleid, waar ze niet alleen meer informatie vinden over Northpool maar ook worden aangemoedigd om direct te solliciteren.

Werken bij Northpool
Werken bij Northpool
Gemakkelijk in contact met je nieuwe collega's

Naast het creëren van een aantrekkelijke presentatie om nieuw talent aan te trekken, is er een onboarding systeem geïntegreerd in een afgeschermd gedeelte binnen de website. Dit gedeelte biedt nieuwe medewerkers een naadloze start in hun carrière bij Northpool. Via een gebruiksvriendelijk dashboard is er directe toegang tot essentiële informatie en kunnen medewerkers gemakkelijk in contact komen elkaar. Dit versterkt niet alleen de betrokkenheid richting nieuwe werknemers, maar bevordert ook het enthousiasme en zorgt voor een soepele inwerkperiode.

phone